ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
6.jpg

Γεια σας παιδιά, Μαρία εδώ! Είμαι μαθήτρια της τετάρτης δημοτικού και σήμερα θέλω τη βοήθεια σας. Εδώ και καιρό έχω πολλά στο κεφάλι μου, που φοβάμαι να τα συζητήσω. Σήμερα όμως βρήκα το κουράγιο και το πήρα απόφαση, θα μιλήσω! Δεν αντέχω άλλο αυτή την κατάσταση, δε θέλω να ξαναπάω σπίτι και να μου φωνάζουν συνεχώς. Δε θέλω να μου φέρονται έτσι , ούτε θέλω ο μπαμπάς να ξεσπάει σε μένα και στη μαμά . Θέλω να τελειώσει όλο αυτό ! Όλη την ώρα σκέφτομαι πως θα σταματήσουν αυτά τα περιστατικά , πως θα αλλάξουν τα πράγματα , αλλά αυτό που βλέπω είναι ότι συμβαίνει το ίδιο και το ίδιο… Μπορείτε να με βοηθήσετε να σταματήσω αυτή την κατάσταση και να διώξω τα άσχημα συναισθήματα ;
Θέλω να είμαι ευτυχισμένη!!

Ομάδα 1
Πάμε να δούμε τη συμπεριφορά του ατόμου που έχει προβλήματα στο σπίτι του και μία λύση που δίνεται. Στο τέλος συζητήστε με τις άλλες ομάδες , ώστε να βρείτε τρόπους επίλυσης του προβλήματος της Μαρίας.

Ομάδα 2
Πάμε να δούμε σε ποιους φορείς μπορεί να απευθυνθεί ένα παιδί με οικογενειακά προβλήματα και όχι μόνο. Στο τέλος συζητήστε με τις άλλες ομάδες , ώστε να βρείτε τρόπους επίλυσης του προβλήματος της Μαρίας.

Ομάδα 3
Πάμε να δούμε ποιος άλλος επηρεάζεται από την ενδοοικογενειακή βία. Βρείτε φορείς που βοηθούν ώστε να λήξουν περιστατικά όπως την ενδοοικογενειακή βία και στο τέλος συζητήστε με τις άλλες ομάδες , ώστε να βρείτε τρόπους επίλυσης του προβλήματος της Μαρίας.

Επόμενο

Εκτός αν ορίζεται διαφορετικά, το περιεχόμενο αυτής της σελίδας διανέμεται σύμφωνα με την άδεια Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License